Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

PŘI NÁKUPU NAD 1500 KČ PO ČR NEÚČTUJEME POŠTOVNÉ

 

AKCEPTUJEME PLATBY V KRYPTOMĚNÁCH DLE AKTUÁLNÍHO KURZU PO PŘEDCHOZÍ E-MAILOVÉ DOHODĚ

 


Dieta při zápalu plic

  • Konzumace potravin s vysokým obsahem vitamínu C.
  • Konzumovat denně potraviny bohaté na antioxidanty.
  • Dodržovat dostatečný příjem tekutin.
  • Zásadně nepít kávu, silný čaj a další stimulační nápoje. Taktéž by nemělo dojít ke konzumaci masa, alkoholických nápojů, bílé mouky, bílého cukru.

Přirozené zdroje kyseliny askorbové jsou především ovoce a zelenina. Jsou také doprovázené látkami, které samotným vitamínům pomáhají v lepší vstřebatelnosti. Podíl ve 100 g potraviny v mg je pouze přibližný a odvíjí se od země původu potraviny, způsobu pěstování, skladování, dozrávání na slunci, místem kde se hospodaří a dalších vlivů. Čím čerstvější plod, tím větší je pravděpodobnost vyššího podílu vitamínu C a dalších užitečných látek.

Paprika 100 – 200 – dle barvy plodu červené mají nejvyšší obsah

Brokolice 80,Kopr 100,Pažitka 40

Nákyp z brokolice

  • 1 brokolice
  • 4 vejce 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka muškátového oříšku
  • 150g nastrouhaného sýra
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř

Syrovou brokolici nadrobno nasekáme, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, sýr, strouhaný muškátový oříšek a česnek. Promícháme, zředíme mlékem, osolíme a opepříme. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a upečeme dorůžova.

Pesto z pažitky

  • 150 g pažitky
  • 100 ml olivového oleje
  • 5 g soli
  • 2 stroužky česneku

Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky.

Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme.

V uzavřené skleničce skladujeme v lednici.

Použití pod maso, do omáčky, nebo na ochucení zeleninové polévky.