Dieta při zápalu plic
- Konzumace potravin s vysokým obsahem vitamínu C.
- Konzumovat denně potraviny bohaté na antioxidanty.
- Dodržovat dostatečný příjem tekutin.
- Zásadně nepít kávu, silný čaj a další stimulační nápoje. Taktéž by nemělo dojít ke konzumaci masa, alkoholických nápojů, bílé mouky, bílého cukru.
Přirozené zdroje kyseliny askorbové jsou především ovoce a zelenina. Jsou také doprovázené látkami, které samotným vitamínům pomáhají v lepší vstřebatelnosti. Podíl ve 100 g potraviny v mg je pouze přibližný a odvíjí se od země původu potraviny, způsobu pěstování, skladování, dozrávání na slunci, místem kde se hospodaří a dalších vlivů. Čím čerstvější plod, tím větší je pravděpodobnost vyššího podílu vitamínu C a dalších užitečných látek.
Paprika 100 – 200 – dle barvy plodu červené mají nejvyšší obsah
Brokolice 80,Kopr 100,Pažitka 40