Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

PŘI NÁKUPU NAD 1500 KČ PO ČR NEÚČTUJEME POŠTOVNÉ

 

AKCEPTUJEME PLATBY V KRYPTOMĚNÁCH DLE AKTUÁLNÍHO KURZU PO PŘEDCHOZÍ E-MAILOVÉ DOHODĚ

 


ČLÁNKY » RECEPTY PRO ZDRAVÍ » MOČOVÝ MĚCHÝŘ
Brambory s celerem a šunkou


  • 700 g brambor,
  • ½ bulvy celeru,
  • sůl, pepř, petrželová nať,
  • 100 g šunky,
  • 50 g másla,
  • 0,4 l vody

Syrové a oloupané brambory a oloupaný omytý syrový celer rozkrájíme na stejně velké kousky, promícháme s drobně rozkrájenou šunkou a směs dáme do zapékací misky, zalijeme vodou a osolíme. Přidáme máslo, sekanou petrželovou nať a vaříme 10 minut. Pak v troubě dopečeme. Hotový pokrm můžeme polít šťávou z pečeně. Podáváme se salátem z rajčat.

Celer plněný houbami

  • 4 středně velké celery
  • sůl,
  • 50 g rýže,
  • 100 g čerstvých hub,
  • olej,
  • 1 vejce,
  • 2 lžíce strouhanky,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 1 dl smetany,
  • citrónová šťáva,
  • celerová nať.

Postup:
Celer oloupeme, omyjeme, uvaříme v e slané vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme vychladnout.
Vršek celeru odkrojíme, vydlabeme a dáme pozor abychom nepoškodili stěny a dno.
Rýži propláchneme a uvaříme ve vývaru z celeru.
Očištěné a nakrájené houby podusíme na oleji, přidáme nakrájené vnitřky celerů, vařenou rýži, vejce, strouhanku, posekanou nať a dobře promícháme.
Touto směsí naplníme celery, přikryjeme vršky a vložíme do pekáče. Ten buď vymažeme a nebo na dno vložíme pečící papír.
Během pečení občas podlijeme vývarem.
Upečené celery vyjmeme, šťávu zasypeme moukou, opražíme a lehce osmahneme. Pak přilijeme smetanu a krátce povaříme.
Nakonec přidáme trochu citrónové šťávy.

Příloha: vařené brambory.