PŘI NÁKUPU NAD 1500 KČ NEÚČTUJEME POŠTOVNÉ


AKCEPTUJEME PLATBY V KRYPTOMĚNÁCH DLE AKTUÁLNÍHO KURZU PO PŘEDCHOZÍ E-MAILOVÉ DOHODĚ



»

Vhodná strava

Je třeba se vyhýbat dráždivým jídlům a všem těm, které způsobují potíže. Zde jsou sepsané potraviny obecně, každý si může vyselektovat ty své...

  • čerstvá zelenina
    listová zelenina - hlávkový salát, kedluben, čekanka, mrkev, okurky, řepa, pažitka, řeřicha..
  • kysané mléčné výrobky
    jogurt, bryndza
  • vařená zelenina
    dýně, celer, špenát, zelí, mrkev, cibule..
  • čerstvé ovoce
    hlavně zásadotvorné ovoce - jablka, hrušky, citrón
  • vařené ovoce
    pečená jablka, vařená jablka se skořicí /bez cukru a konzervace/
  • kysaná zelenina
    kysané zelí čerstvé i vařené /pikles/, okurky kvašáky
  • obilniny, škroboviny
    pokud nejste celiaci nebo nemáte kvasinkové onemocnění...
    ovesné kaše, rýžové kaše se skořicí, pohanka, kroupy
  • libové maso dušené
    ryby, kuře, vepřové
  • bylinné čaje s hořčinami, na jaře možno žvýkat i za čerstva
    puškvorec, kopřiva, šťovík, jitrocel, pampeliška...

Nevhodná strava

  • bílé pečivo, i přemíra pečiva obecně
  • tuky a cukry - při nedkonalém trávení okyselují organismus což dává za vznik plísním, kvasinkám - podklady pro rakovinu
  • ořechy, semena /moc tučné, způsobují plísně, mechanicky ničí střevo/ (ořechy, mák..)
  • přemíra bílkovin - zatěžuje lymfatický systém, okyseluje
    moc masa v organismu zahnívá
  • ostré a dráždící koření, pepř, kari, paprika - naleptávají sliznice
  • malé přestávky mezi jídly
  • nevhodné kombinace jídla
  • málo kousání
  • mluvení při jídle a jiné aktivity
POHANKOVÉ KARBANÁTKY

 

  • 200 g pohanky,
  • 4 dl vody,
  • 1 vejce,
  • 100 g uzeného sýra,
  • 2 špetky šalvěje,
  • pepř,
  • malá cibule, stroužek česneku,
  • vejce, mouka, strouhanka na obalení, olej na smažení, sůl.

Příprava: Pohanku spaříme vroucí vodou a dobře propláchneme studenou. Na lžičce oleje osmahneme sekanou cibuli, přidáme pohanku, zalijeme vodou a udusíme doměkka. Pak pohanku osolíme, vmícháme strouhaný sýr, třený česnek a koření, vytvarujeme placičky, které obalujeme v trojobalu a smažíme dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší.

Koláč s jablky

jablka
2 porce 45 minut 1 porce = 319 kcal
  • ½ vejce
  • 50 g bílého netučného jogurtu
  • 60 g polohrubé mouky
  • 30 g cukru krupice
  • 10 g másla
  • Kypřící prášek
  • 120 g jablek

Vejce rozmícháme s jogurtem, vlijeme vychladlé rozpuštěné máslo, přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a cukr, podle potřeby přidáme vodu. Těsto rozetřeme na pečicí papír nebo olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe plátky oloupaných jablek. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Krájíme až po vychladnutí.