PŘI NÁKUPU NAD 1500 KČ NEÚČTUJEME POŠTOVNÉ


AKCEPTUJEME PLATBY V KRYPTOMĚNÁCH DLE AKTUÁLNÍHO KURZU PO PŘEDCHOZÍ E-MAILOVÉ DOHODĚ



»

Dieta při zápalu plic

  • Konzumace potravin s vysokým obsahem vitamínu C.
  • Konzumovat denně potraviny bohaté na antioxidanty.
  • Dodržovat dostatečný příjem tekutin.
  • Zásadně nepít kávu, silný čaj a další stimulační nápoje. Taktéž by nemělo dojít ke konzumaci masa, alkoholických nápojů, bílé mouky, bílého cukru.

Přirozené zdroje kyseliny askorbové jsou především ovoce a zelenina. Jsou také doprovázené látkami, které samotným vitamínům pomáhají v lepší vstřebatelnosti. Podíl ve 100 g potraviny v mg je pouze přibližný a odvíjí se od země původu potraviny, způsobu pěstování, skladování, dozrávání na slunci, místem kde se hospodaří a dalších vlivů. Čím čerstvější plod, tím větší je pravděpodobnost vyššího podílu vitamínu C a dalších užitečných látek.

Paprika 100 – 200 – dle barvy plodu červené mají nejvyšší obsah

Brokolice 80,Kopr 100,Pažitka 40

Nákyp z brokolice

  • 1 brokolice
  • 4 vejce 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka muškátového oříšku
  • 150g nastrouhaného sýra
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř

Syrovou brokolici nadrobno nasekáme, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, sýr, strouhaný muškátový oříšek a česnek. Promícháme, zředíme mlékem, osolíme a opepříme. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a upečeme dorůžova.

Pesto z pažitky

  • 150 g pažitky
  • 100 ml olivového oleje
  • 5 g soli
  • 2 stroužky česneku

Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky.

Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme.

V uzavřené skleničce skladujeme v lednici.

Použití pod maso, do omáčky, nebo na ochucení zeleninové polévky.