PŘI NÁKUPU NAD 1500 KČ NEÚČTUJEME POŠTOVNÉ


AKCEPTUJEME PLATBY V KRYPTOMĚNÁCH DLE AKTUÁLNÍHO KURZU PO PŘEDCHOZÍ E-MAILOVÉ DOHODĚ



ČLÁNKY » RECEPTY PRO ZDRAVÍ » MOČOVÝ MĚCHÝŘ
Brambory s celerem a šunkou


  • 700 g brambor,
  • ½ bulvy celeru,
  • sůl, pepř, petrželová nať,
  • 100 g šunky,
  • 50 g másla,
  • 0,4 l vody

Syrové a oloupané brambory a oloupaný omytý syrový celer rozkrájíme na stejně velké kousky, promícháme s drobně rozkrájenou šunkou a směs dáme do zapékací misky, zalijeme vodou a osolíme. Přidáme máslo, sekanou petrželovou nať a vaříme 10 minut. Pak v troubě dopečeme. Hotový pokrm můžeme polít šťávou z pečeně. Podáváme se salátem z rajčat.

Celer plněný houbami

  • 4 středně velké celery
  • sůl,
  • 50 g rýže,
  • 100 g čerstvých hub,
  • olej,
  • 1 vejce,
  • 2 lžíce strouhanky,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 1 dl smetany,
  • citrónová šťáva,
  • celerová nať.

Postup:
Celer oloupeme, omyjeme, uvaříme v e slané vodě do poloměkka, vyjmeme a necháme vychladnout.
Vršek celeru odkrojíme, vydlabeme a dáme pozor abychom nepoškodili stěny a dno.
Rýži propláchneme a uvaříme ve vývaru z celeru.
Očištěné a nakrájené houby podusíme na oleji, přidáme nakrájené vnitřky celerů, vařenou rýži, vejce, strouhanku, posekanou nať a dobře promícháme.
Touto směsí naplníme celery, přikryjeme vršky a vložíme do pekáče. Ten buď vymažeme a nebo na dno vložíme pečící papír.
Během pečení občas podlijeme vývarem.
Upečené celery vyjmeme, šťávu zasypeme moukou, opražíme a lehce osmahneme. Pak přilijeme smetanu a krátce povaříme.
Nakonec přidáme trochu citrónové šťávy.

Příloha: vařené brambory.